دنیای متاورس

متاورس
شبکه مقالات هوش مصنوعی

متاورس

در سال های اخیر عبارت و مفهومی به دنیای ما وارد شده است با عنوان متاورس. این مفهوم که در ابتدای ورود بحث های بسیار داغ و مهیجی را مطرح می کرد، بعد از مدتی با سرعت کمتری پیشرفت خود را نمایش داد اما در پشت پرده در حال سرعت گرفتن بود و در بسیاری از موارد ورود کرد و جایگاه خود را باز کرد. همچنین پس از مطرح شدن هوش مصنوعی و در کنار هم قرار گرفتن این دو، دنیای تکنولوژی شکل جدیدی به خود گرفت که از ذهن بسیار دور بود و هنوز هم بسیاری از مردم با چگونگی آن و عملکرد و کاربرد آن آشنا نیستند.

در سال 1992 نیل استفنسون در کتاب علمی تخیلی “سقوط بر پل هین” از عنوان متاورس برای یک دنیای مجازی استفاده کرد. این اولین باری بود که این عبارت و در این جایگاه و مفهوم استفاده می شد. شکل توصیف این کتاب تقریبا همان چیزی است که از هدست های واقعیت مجازی (VR) توقع داریم.

در سال های اخیر شرکت های بزرگ در حوزه فناوری اطلاعات مانند متا، مایکروسافت و گوگل سرمایه گذاری زیادی در زمینه متاورس و محصولاتی مرتبط با این حوزه مثل واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و هوش مصنوعی کرده اند.

اما متاورس چیست؟ شاید تعریف جامع و کاملی برای متاورس بیان کرد به شکلی که همه آن را بپذیرند. اما به شکل کلی متاورس دنیای مجازی سه یا چند بعدی است که در آن کاربران می توانند با استفاده از ابزارها و نرم افزارها و تکنولوژی های مختلف، با یکدیگر تعامل بسیار نزدیک و کاملی داشته باشند که بسیار متفاوت از تجربه های گذشته است. واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تجربه های متفاوت و بدیع و کامل تری نسبت به شکل تعامل در گذشته ایجاد می کنند و همچنین هوش مصنوعی با جهشی که داشته، فعالیت های عمیق تری را رقم زده است.

با اینکه هنوز مسیر خیلی طولانی و شگرفی برای متاورس پیش بینی می شود، اما در حال حاضر نیز در موارد و فعالیت های بسیاری کاربرد دارد و جایگاه خود را پیدا کرده است.

در بخش سرگرمی و بازی ها، متاورس طرفداران زیادی دارد. با توجه به شکل بسیاری از بازی ها که طی سال های اخیر بیشتر و بیشتر به صورت تعاملی و اکشن های حسی طراحی می شوند، متاورس تجربه متفاوتی در بازی ها را به کاربران می دهد.

مباحث آموزش سال های زیادی است که وارد فاز “از راه دور”، “آنلاین” و “دوره های مجازی” شده است. اما چالشی که همیشه در این بخش وجود داشته بحث تعامل و مداخلات در زمان های مختلف برای آموزش بهتر و یا انتقال مفاهیم است. متاورس با بهره گیری از انواع تکنولوژی این مسائل را تسهیل کرده است.

متاورس

در بسیاری از شرکت های جهان، در حال حاضر با استفاده از متاورس، کارمندان به سمت و سوی جدیدی می روند. جلسات آنلاین از راه دور حتی با فاصله های کشوری و قاره ای، آموزش های فرامنطقه ای سه بعدی و همکاری های بزرگ با مشارکت از راه دور قسمتی از این روند است. حتی در بخش هایی از اروپا و آمریکا، مواردی مثل معاینه و ویزیت بیمار از این طریق و بر این بستر شکل می گیرد.

موارد ذکر شده جدا از زندگی روزمره نیستند اما بخشی از کاربرد این دنیای جدید در تعاملات فردی و اجتماعی است. ارتباط بین دوستان و اعضای خانواده، گروه های اجتماعی و فعالیت های فرهنگی و . . .

البته که با گسترش بیشتر و هر روزه متاورس، مردم شناخت بهتری نیز از آن خواهند داشت. اما هنوز راه زیادی برای فراگیر شدن آن مانده است. بحث های مختلفی درباره شکل ارتباطات و ایمن کردن فعالیت ها و مقابله با حملات و مشکلات احتمالی، نگرانی بسیاری از افراد را در برخورد اول بروز می دهد.

همچنین با توجه به نرخ نفوذ و میزان تولید ابزارهای این حوزه، هنوز هزینه های بهره مندی از این تکنولوژی برای بسیاری از مردم در سراسر دنیا زیاد است و فناوری گران قیمتی محسوب می شود.

اما مانند خیلی از چیزهایی که در طی سال ها دیده ایم و دیده اید، این مسائل و نواقص و چالش ها نیز مرتفع خواهند شد و به دنیای جدیدی قدم خواهیم گذاشت.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پیامک
پشتیبانی آنلاین