تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت معرفی شد

تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت
اخبار سخت افزار

در تاریخ ۲۰۲۳، کوالکام تراشه‌ی جدیدی به نام “اسنپدراگون ایکس الیت” معرفی کرد. این تراشه که با استفاده از فرآیند ساخت ۴ نانومتری TSMC تولید شده است، دارای ۱۲ هسته‌ی پرقدرت به نام Oryon است. این هسته‌ها در دل تراشه به شکل سه کلاستر ۴ هسته‌ای تنظیم شده‌اند. در پردازش‌های چندهسته‌ای، این هسته‌ها به فرکانس ۳٫۸ گیگاهرتز عمل می‌کنند، و در پردازش‌های تک یا دو هسته‌ای به فرکانس ۴٫۳ گیگاهرتز دسترسی دارند.

در این تراشه، بیش از ۶۴ گیگابایت حافظه RAM نوع LPDDR5x با پهنای باند ۱۳۶ گیگابایت بر ثانیه و ۴۲ مگابایت کش نیز وجود دارد. کوالکام جزئیات بیشتری از بلوک‌های کش L2 و L3 و کش سطح سیستم این تراشه ارائه نداده است. تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت در پردازش‌های چندرشته‌ای بهترین عملکرد خود را ارائه می‌دهد و با توان مصرفی یکسان، به اندازه تا ۲ برابر سریع‌تر از رقبایی با پردازنده‌های ۱۰ و ۱۲ هسته‌ای عمل می‌کند. همچنین، در مقابل رقیبی با پردازنده ۱۴ هسته‌ای نیز با توان مصرفی مشابه، تا ۶۰ درصد بهتر عمل می‌کند.

تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت

کوالکام ادعا می‌کند که در پردازش‌های چندرشته‌ای، تا ۵۰ درصد سریع‌تر از “رقبای مبتنی‌بر ARM” عمل می‌کند و به توضیحات بعدی، این رقبا اشاره می‌کند. کوالکام این مقایسه را با “جدیدترین M2” اپل انجام داده و می‌گوید اختلاف عملکرد تا ۵۰ درصد به مقایسه با نسخه‌ی پایه‌ای Apple M2 مربوط می‌شود. تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت دارای یک گرافیک Adreno GPU می‌باشد، که به توان محاسباتی ۴٫۶ ترافلاپس می‌رسد و از پنل‌های لپ‌تاپ با وضوح 4K، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و استاندارد HDR10 پشتیبانی می‌کند. این گرافیک قادر است تا ۳ مانیتور اکسترنال را به پورت‌های DP 1.4 متصل کند.

در کنار گرافیک، این تراشه دارای بلوک پردازش ویدیو (VPU) است که از ان‌کُد و دی‌کُد ویدیوهای با کدک AV1 پشتیبانی می‌کند. در زمینه‌ی عملکرد گرافیک، تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت با توان مصرفی یکسان، در تست 3DMark Wild Life بین ۸۰ درصد تا ۲ برابر سریع‌تر از رقبا عمل می‌کند یا عملکرد یکسان را با یک‌پنجم تا یک‌چهارم توان مصرفی ارائه می‌دهد. این مقایسه شامل گرافیک یکپارچه‌ی Core i7-13800H و Ryzen 9 7940HS است. تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت تا پایان ۲۰۲۴ در دستگاه‌های مختلف از لپ‌تاپ‌های عادی تا دستگاه‌های مجهز به Wi-Fi 7 و اتصال 5G عرضه خواهد شد. تراشه‌های کوالکام در آینده به تولید لپ‌تاپ‌های مناسب برای تولید محتوا و بازی نیز تمرکز خواهند کرد.

تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت

این تراشه از ماژول‌های مودم و Wi-Fi نیز پشتیبانی می‌کند و می‌تواند به صورت دینامیک توان مصرفی خود را تنظیم کند. به علاوه، از اتصال PCIe 4.0 برای ماژول‌های ذخیره‌سازی NVMe استفاده می‌کند. از پورت‌های اکسترنال این تراشه، ۳ پورت USB 4.0 Type-C، یک پورت USB 3.2 Gen2 و یک پورت USB 2.0 (برای استفاده داخلی) پشتیبانی می‌کند. برای اتصال مودم و Wi-Fi نیز از اتصال PCIe 3.0 استفاده می‌شود. موتور پردازش عصبی (NPU) در تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت به پردازش‌های هوش مصنوعی مولد اختصاص دارد. این موتور NPU توانایی پردازش تعداد زیادی از پارامترها را در زمان کمتر از تنسورهای سریع را دارد و از اشتراک بیشتری در حافظه برخوردار است.

در آخر، تراشه‌ی اسنپدراگون ایکس الیت تا پایان ۲۰۲۴ در دستگاه‌های مختلف عرضه خواهد شد و امیدواری است که توانایی پشتیبانی از نرم‌افزارهای ویندوز بهبود یابد تا محصولات این شرکت بیشتر مورد توجه قرار گیرند. از تمرکز این شرکت برای تطابق با نرم‌افزارهای ویندوزی با معماری ARM نیز خبر داده شده و پیشرفت‌های ملموسی اعلام شده است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پیامک
پشتیبانی آنلاین