مرکز عملیات شبکه (SOC) – بخش اول

مرکز عملیات شبکه (SOC)
امنیت

مرکز عملیات شبکه (SOC)

مرکز عملیات شبکه (SOC) یا همان Security Operation Center مرکزی برای اقدامات امنیتی یک سازمان است. این مرکز به عنوان مرکز اقدامات امنیت اطلاعات (ISOC) نیز شناخته می شود. در واقع SOC محل متمرکزی است که در آنجا متخصصان امنیت اطلاعات از فناوری هایی برای ایجاد و نگهداری ساخت امنیتی استفاده می کنند. این ساختار رخدادهای امنیتی (cybersecurity incident) را به صورت آنی رصد و شناسایی کرده، آن ها را تحلیل می کند و به آن ها پاسخ می دهد.

تیم امنیت که از تحلیلگر ها و مهندسان امنیت تشکیل می شود تمامی فعالیت ها روی سرورها، دیتابیس ها، شبکه ها، برنامه ها، تجهیزات انتهایی، وب سایت ها و سایر سیستم ها را مورد نظارت قرار می دهد تا تهدیدات امنیتی بالقوه را شناسایی کرده و در سریع ترین زمان ممکن آن ها را خثی کند. همچنین آن ها منابع خارجی (مانند فهرست تهدیدات) را که ممکن است بر وضعیت امنیت سازمان تاثیر بگذارند را رصد می کنند.

مرکز SOC نه تنها بایستی تهدیدات را شناسایی نماید، بلکه باید آن ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد، آسیب پذیری های کشف شده را گزارش دهد و نحوه جلوگیری از وقوع رخدادهای مشابه آتی را در دستور کار قرار دهد. به بیان دیگر، آن ها با مشکلات امنیتی به صورت لحظه ای برخورد می کنند و در عین حال به طور مداوم در جستجوی راه هایی برای بهبود وضعیت امنیتی سازمان هستند.

در مقیاس بزرگتر مراکز جهانی عملیات امنیتی (GSOC) وجود دارند که وظیفه آن ها هماهنگ کردن سازمان های امنیتی است که در سرتاسر جهان وجود دارند. مراکز GSOC می توانند اقدامات ذیل را انجام دهند:

  • جلوگیری از تکرار وظایف و کارکردها
  • کاهش سربار
  • اطمینان از این که تیم امنیتی تصویر بزرگی از آنچه که در کل سازمان اتفاق می افتد را در اختیار دارد.

مزیت های مرکز عملیات امنیت شبکه

مراکز SOC با تکیه بر هوش تهدید (Threat Intelligence) اطمینان می دهند که تهدیدها به صورت لحظه ای شناسایی و از خطرات آن ها پیشگیری می شود. مراکز SOC مزیت های ذیل را دارند:

  1. پاسخگویی سریع تر: مرکز SOC نمایی متمرکز، کامل و لحظه ای از عملکرد کل زیرساخت را از نقطه نظر امنیتی ارائه می دهد، حتی اگر مکان های متعدد و هزاران نقطه انتهایی در زیرساخت شبکه وجود داشته باشد. با استفاده از مرکز SOC می توانید مشکلات و مسائل را پیش از ایجاد درد سر برای کسب و کارها شناسایی، پیشگیری و حل کنید.
  2. حفظ اعتماد مصرف کننده و مشتری: مشتریان همواره نسبت به حفظ حریم خصوصی خود نگران هستند. راه اندازی مرکز SOC به منظور حفاظت از داده های مشتری و مصرف کننده می تواند در ایجاد اطمینان در سازمان کمک کند.
  3. کاهش هزینه ها: در حالی که بسیاری از سازمان ها فکر می کنند راه اندازی مرکز SOC هزینه بالایی دارد، هزینه های مرتبط با نقض های امنیتی مانند از دست دادن داده ها یا تخریب آن ها بسیار بیشتر است.

مرجع:

https://www.splunk.com/en_us/data-insider/what-is-a-security-operations-center.html

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پیامک
پشتیبانی آنلاین